Kids op de bruiloft


 

De één kan zich geen bruiloft voorstellen zónder ze, de ander geen bruiloft mét ze: kinderen. Misschien vinden jullie de vraag lastig of je hen wel of niet zal uitnodigen, want zullen ze zich wel vermaken de hele dag? Is het niet te druk als ze overal tussendoor rennen? 

Je kan altijd nog voor de gulden middenweg kiezen; om de kinderen alleen bij een deel van de bruiloft uit te nodigen; wel de ceremonie en taart & toast en het diner & feest alleen voor de volwassenen.

Mocht je besluiten om de bruiloft voor alle leeftijden een feestje te willen maken, dan lees je hier tips en adviezen om het ook van allerkleinsten tot tiener een dag om nooit te vergeten te maken.

 


 Foto: Lady and Gent Photography.BRUIDSMEISJES & BRUIDSJONKERS

Op jullie bruiloft geen verveelde kinderen! Hoe leuk is het voor je eigen kinderen of je kleine neefje, nichtje, kleinkinderen of buurtkindjes om een belangrijke rol te krijgen op jullie bruiloft. Hierbij kun je denken aan het dragen van de ringen, bloemen strooien in het gangpad, taart ronddelen, boekjes uitdelen tijdens de ceremonie of laat ze als getuigen de trouwakte tekenen.
Vraag de kleine (of grote) helper van te voren of ze deze taak willen vervullen op jullie trouwdag. Samen zouden jullie een ringendoosje kunnen gaan uitzoeken, taart kunnen gaan proeven of de bloemblaadjes uitzoeken die hij of zij mag uitstrooien over de loper.
Maak er een momentje van en benadruk dat ze een hele belangrijke taak hebben en je zal merken dat ze deze rol uiterst serieus zullen nemen en alle aandacht zullen geven!Foto: ideabug/Getty

 
ZITJES

Tijdens de ceremonie zijn er verschillende manieren voor de hele kleintjes om plaats te nemen. Ze zouden natuurlijk tussen de andere daggasten kunnen zitten, maar het is helemaal leuk om ze een eigen zitplaats te geven. Zo kunnen ze vooraan zitten op kleine trouwbankjes, kleine witte stoeltjes of leg wat tapijten en kussens neer om lekker neer te ploffen. Hebben jullie een trouwerij in de buitenlucht dan zou je ook wat strobalen met dekens vooraan kunnen plaatsen waar ze op kunnen zitten.
Voor het tekenen van de akte hebben we zelfs een kleine tekentafel met kleine stoeltjes!


 
 


VERMAAK

Even een moment op de dag wanneer de gasten moeten wachten? Dan zijn leuke activiteiten of spelletjes altijd een goed idee. 
Creëer voor de kinderen een leuke zithoek met een  kleine tafel ,  stoeltjes  en  poefjes  en ontwerp een kleurplaat van jullie als bruidspaar om in te kleuren. Vul die hoek aan met andere spellen uit de Brisked   spellenhoek. Zijn de kids iets ouder en willen ze iets meer competitie? Dan is een fotospeurtocht een leuk idee; maak een lijst van items die ze kunnen vinden op de bruidslocatie welke ze allemaal op de foto moeten zetten. 
 
 


Wil je een telefoonloze bruiloft? Dan kan menig puber daar behoorlijk van gruwelen. Maak een uitzondering bij de Brisked  Selfie Wall. Kun je ze toch de gelegenheid geven om los te gaan met hun mobiel en leuke selfies te maken.


    
 
Vergeet vooral niet het kind in de oudere mens. Mix jong & oud eens goed door elkaar en maak teams en kijk wie het meest fanatiek is. Wie zegt er nou nee tegen een potje sjoelen met je neefje? Bekijk onze complete spellensets; daar vind je van oud Hollandse spellen zoals ringgooien en croquet tot bordspellen & XXL spellen.

 

FEEST

Wil je even helemaal los op de dansvloer zonder die lieve handenbinders? Regel een kinderdisco. Dat kan in een aparte ruimte. Maar het kan ook in een hoek van de feestlocatie door een Silent Disco te organiseren! Kunnen zij los op K3, Justin Bieber of TOP 40 muziek en kun jij uit je plaat op je favoriete gouwe ouwes.
Zet in de hoek een bar met lekkere alcoholvrije drankjes. Mochten de hele kleintjes nog niet op bed liggen hebben we ook speciaal voor hen een klein limonadebarretje waar ze zelf limonade kunnen tappen. Ook leuk voor tijden het taart&toast moment.